Plockhuggarens revanch

Vi har haft många besökare i blandskogen i vår. Södras utbildning i kontinuitetsskogsbruk, Skånes Skogs- och Betesvårdsförening och senast en skogskväll med Södra-medlemmar. Totalt över 100 personer!

Varje gång vi passerat längs Ängavångabacken har jag redovisat vinterns plockhuggning, (läs om det här). Jag har öppet redovisat att det är ett högriskprojekt, och nästan alla har skakat på huvudet: Dumt, bara dumt.

I dag när jag gick den rundan, hittade jag detta i en av de små gläntor som uppstått efter plockhuggningen:

Två små ekplantor har kommit upp under de senaste veckorna. De första nyinflyttade i gläntan. De var inte där vid senaste besöket den 3:e juni. Tydligen kan nya ekplantor komma upp lite senare på försommaren.

En liten revanch och definitivt dagens höjdpunkt! I morgon ska jag leta runt i fler av gläntorna.

 

Skriv ut

Kommentarer är stängda